Den bästa arrabiata jag någonsin lagat!

 
Igår blev det penne all'arrabbiata i hemmet, inspirerad av senaste Italien resan. Har gjort det i olika versioner många gånger förr, men denna är utan tvekan den mest lyckade!
Arrabbiata är en spicy tomatsås, som fått sitt namn efter det italienska ordet för arg. Alltså en arg, spicy sås med chilli.
 
Ingredienser, 4 pers:
 
2 dl hackad lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl rödvin
3 matskedar brunt socker
3 matskedar hackad basilika
0.5 dl tomatpuré
1 hackad röd chilli utan kärnor
1 tesked svartpeppar
2 burkar krossade tomater
 
Värm olivolja i stekpanna och sautera lök och vitlök på medium värme i 5 minuter
 
Ha i vin, socker, tomatpuré, basilika, chilli och svartpeppra och blanda ihop allt. Koka i ca 3 minuter.
 
Häll i tomaterna och koka upp. Låt sjuda i en halvtimme. 
 
Smaka till med salt, och om du vill ha den extra spicy häller du i lite chillipulver. 
 
Blanda såsen med penne eller annan pasta och rör ihop.
 
 
 
Italien - arrabbiata - italiensk - pasta - penne - penne all'arrabbiata - recept
Fani

Åh men så gott :) Älska pasta, går att variera så himla mycket och kan man inte tröttna på :)

Svar: Absolut! Det är så fantastiskt att man kan variera i oändlighet och den enklaste pastarätt kan smaka himmelskt =)
Johan