Den bästa arrabiata jag någonsin lagat!

Arrabbiata är en spicy tomatsås, som fått sitt namn efter det italienska ordet för arg. Alltså en arg, spicy sås med chilli.
Ingredienser, 4 pers:
2 dl hackad lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl rödvin
3 matskedar brunt socker
3 matskedar hackad basilika
0.5 dl tomatpuré
1 hackad röd chilli utan kärnor
1 tesked svartpeppar
2 burkar krossade tomater
Värm olivolja i stekpanna och sautera lök och vitlök på medium värme i 5 minuter
Ha i vin, socker, tomatpuré, basilika, chilli och svartpeppra och blanda ihop allt. Koka i ca 3 minuter.
Häll i tomaterna och koka upp. Låt sjuda i en halvtimme.
Smaka till med salt, och om du vill ha den extra spicy häller du i lite chillipulver.
Blanda såsen med penne eller annan pasta och rör ihop.
Åh men så gott :) Älska pasta, går att variera så himla mycket och kan man inte tröttna på :)