Parmesanomelett, min favorit till frukosten


 

Alla behöver ett recept på en bra brunch / frukostomelett att imponera med. Detta är min absoluta favorit, en omelett med massor av parmesan, från den norska kocken Eyvind Hellstrøm. Den är som en blandning av sufflé och omelett, och smakar fantastiskt.

4 ägg
2.5 dl mjölk
60 g smör
40 g mjöl
100 g parmesan, grovriven

Sätt ugnen på 200 grader.

Skilj äggvitor och gulor.

Koka upp mjölken, och blanda in smör, rör sen i mjölet. När det tjocknat blandar du i hälften av parmesanen och tar kastrullen från plattan. Så häller du i äggulorna och rör till en någorlunda jämn smet. Smaka till med salt och peppar.

Vispa äggvitorna fluffiga, som maräng, och blanda försiktigt i det i kastrullen.

Häll alltihop i en smörjd stekpanna, och häll över resten av parmesanen. Stek i ugnen ca 10 minuter, den ska bubbla upp ordentligt som en sufflé.

Enjoy!

brunch - eyvind hellstrøm - frukost - lunch - omelett - parmesan