Polentagröt

 
 
Polenta är en klassisk rätt i Italien, men ofta får man den serverad i fast form vilket jag inte är så förtjust i. Krämig ska den vara! Denna variant är som en gröt, och kan egentligen användas till frukost, brunch, lunch eller som tillbehör till middagen. Det beror helt på hur man varierar den. Här har jag serverat den med rostade cherrytomater, köttbullar och parmesan till lunch.
 
Ingredienser till 4 portioner
 
9 dl mjölk 
1.5 dl polentagryn
Salt efter smak
 
Koka upp mjölk och salt, och rör sen in grynen. Koka i ca 10 minuter, om den blir för tjock häller du i mer mjölk. Om du vill lyxa till det lite rör du i gott smör när den är klar.
Ska den serveras mer som en måltid än som frukost rekommenderar jag att ha i riven parmesan och så ringla god olivolja över den på tallriken. 
Italien - brunch - frukost - gröt - italiensk - lunch - olivolja - parmesan - polenta - snabblagat - tillbehör
Anna

Vad spännande att kombinera polentagröt med salt, har hittills bara testat med söta tillbehör.

Svar: Ja det är väldigt gott även med salt, perfekt som tillbehör med italiensk touch!
Johan