Ramen i Göteborg

Är i Göteborg idag och har precis testat ramen restaurangen Fee Fi Fo Fum. För de som inte vet så är ramen japansk sopp med nudlar och diverse tillbehör. Buljongen är utan tvekan stjärnan i rätten. 
Vi började med okonomiyaki som är en tjock japansk pannkaka. Den serverades med japansk qp majonnäs, en söt och lite syrlig okonomiyaki sås, vårlök och ingefära. Fantastisk rent ut sagt, och som kocken där sa "den har allt man vill ha av smak". 
Sen tog sonen en shio ramen med buljong på fläsk och fisk, själv valde jag akayu där buljongen var gjord på kyckling och miso. Bägge hade sidfläsk och 61 graders ägg i. Bägge var riktigt bra men måste jag välja så drog nog shio det längsta strået. Det kan ha berott på att den kändes renare i smaken. Buljongen med miso i blev något tyngre. 
Restaurangen är liten och vi hade turen att få plats vid bardisken så vi satt precis mittemot kocken. Riktigt trevlig kille som var bra på att prata om maten, och man såg vilken passion han hade för det han lagade. 
Ramen här kostar 140 kr och mättar rejält, så inget ställe man ruineras på. Rekommenderas varmt om du är i Göteborg. Kolla gärna in hemsidan om du vill veta mer, www.feefifofum.se
 
 
Nudlar - fee fi fo fum - göteborg - japansk - okonomiyaki - ramen